Zelf gemakkelijke speltwraps maken
Wraps zijn heerlijk om te eten! Je kunt ze vullen met van alles; als lunch, om mee te nemen voor onderweg, als hapje op verjaardagen of als diner met een lekkere salade erbij.
Wraps uit de supermarkt zijn meestal gemaakt van tarwe, een gezondere optie is spelt, deze is minder belastend voor je spijsvertering en ook nog eens heel gemakkelijk zelf te maken!
Wat heb je nodig voor 3 wraps?
- 140 gram speltbloem
- 85 ml lauw water
- 2 tl kokosolie extra vierge op kamertemperatuur
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- snufje zeezout
Hoe maak je ze?
Doe alle ingrediënten samen in een kom en roer alles snel met een vork door elkaar, je zult merken dat het al snel een deeg gaat worden. Kneed deze goed met je handen, zo’n 4 minuten. Snij het deeg dan in 3 gelijke delen en maak hier bolletjes van. Leg die op een bord en zet deze op de verwarming of in de zon met een schone theedoek eroverheen. Na een half uur kun je de bollen uitrollen tot wraps, keer ze vaak genoeg om en gebruik eventueel wat extra bloem op je werkblad. Bak de wraps aan beide kanten kort in een droge koekenpan en vul ze met jouw vulling naar keuze.
Tips
Vul hem met een salade, gegrilde groentes, maak er een groentetaart van of een bakje gevuld met groentes en avocadosaus, maak kleine wrapjes en gebruik ze in een glas als amuse, of maak er een overheerlijk toetje van met banaan, gesmolten pure chocolade en nootjes.
Eet smakelijk!
Martine
Kan je ook een ander glutenvrij meel nemen?
16 februari 2016Annemieke de Kroon
Ik ga het binnenkort nog een keer met andere soorten proberen, maar ik denk dat je wel bloem nodig hebt, want meel heeft weer een binder nodig en dan worden het meer pannenkoeken 😉
17 februari 2016