Youtube Feestdiner
Een paar weken geleden mocht ik voor een heel leuk bedrijf een kerstpakket samenstellen en de kookfilmpjes opnemen in de mooie keuken van Rene Pluijm (Pluijms eetbare Wereld)
Een heerlijke tip als vervanger voor je champagne, biertje of wijntje van morgen is Kombucha.
Je hebt verschillende merken en smaken, maar je kunt het makkelijkste komen aan de Gember-Limoen variant van Zonnatura in je supermarkt (AH sowieso)
Vrolijk de bubbeltjes op met verse frambozen en verse munt en voila!
Kombucha werkt pro-biotisch. Het is gefermenteerde thee, je laat de thee een tijdje staan met levende bacteriën en gisten erin. Het drankje bestaat al sinds de jaren 60 en werd toen ook wel Hippie-tea genoemd. Je kunt dit thuis ook zelf maken, bij de juiste zuurgraad is de Kombucha klaar!
Je kunt de smaak een beetje vergelijken met die van champagne, door het fermenteren zit er koolzuur in, waardoor je het lekkere bubbeltje erin krijgt.
Kombucha heeft van zichzelf al een hele lekkere smaak, maar om de smaak wat te versterken en het glas op te vrolijken kun je er altijd nog een paar ingrediënten aan toevoegen; vers fruit, gemberplakjes, verse kruiden enz.
Proost op een beter 2021!