Yambrood met avocadobanaanspread
Brood, iets dat ik de laatste jaren bijna niet meer eet vanwege de gluten, maar toch af en toe best lekker & makkelijk is!
Gelukkig bestaat er sinds 2015 een heerlijk YAM-brood dat op de planken van de Jumbo te vinden is. De oranje versie is het gezondst en is onder andere gemaakt van havervlokken, rijstmeel en kikkererwtenmeel.
Het is best een compact brood en wordt ongesneden geleverd. Ik snij hem dan in dunne plakken en vries ze in. Voor gebruik doe ik ze even een minuutje in de broodrooster en beleg ze met allerlei verse dingen. Vandaag ben ik aan de slag gegaan met een makkelijke spread.
Avocadobanaanspread
Wat heb je nodig?
- 1/2 rijpe banaan
- 1/2 eetrijpe avocado
- 5 grote basilicumblaadjes
- 1 el citroensap
Mix alles in een kleine blender en besmeer je broodjes ermee. Lekker met wat gerookte makreel of kipfilet en een dotje alfalfa.
Eet smakelijk!
Hanneke
Heerlijk en gezond. Ik voeg ook nog wel eens wat extra kruiden toe aan de avocado of een gesneden bosuitje voor wat meer pit. Jammie!
28 februari 2016