Red Velvet Cupcakes met frosting
Wat heb je nodig voor 8 stuks?
- 80 ml zachte kokosolie
- 80 ml honing
- 35 g kokosmeel
- 30 g rauwe cacaopoeder
- 25 g gezeefde amandelmeel
- 2 middelgrote gekookte bieten
- 1 ei
- 2,5 el kokosmelk
- 2,5 el (ongezoete) appelmoes
- 2 tl appelcider azijn
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- 1/2 tl zeezout
Hoe ga je aan de slag?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Begin met de créme glazuur (zie onder) en zet deze in de koelkast zodat deze kan opstijven terwijl je de cupcakes maakt.
- Meng alle ingrediënten in je keukenmachine en schep het beslag in muffinvormpjes. Het beslag zal niet teveel rijzen tijdens het bakken dus je kan de vormpjes vrij vol doen. Strijk ze mooi glad zodat je straks een mooi oppervlak hebt voor de frosting. Bak ze +/- 30 minuten. Check of de cupcakes klaar zijn door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uitkomt zijn de cupcakes klaar! Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je de frosting op de cupcakes doet.
Wat heb je nodig voor de frosting?
- 125 g rauwe cashewnoten (minimaal 4 uur geweekt – eventueel ‘s nachts)
- 2,5 el citroensap
- 60 ml honing
- 1 el ahornsiroop
- 1 flinke tl kokosmelk créme
- 2 tl ongezoete amandelmelk
- 2 tl appelcider azijn
- 1 tl zachte kokosolie
- 1 tl verse vanille
Hoe ga je aan de slag?
- Mix alle ingredienten in de blender tot een super egale massa. Het kan zijn dat het nog wat waterig lijkt, maar dit verminderd bij het koelen. Doe het in een ziploc zakje of spuitzak en zet dit in de koelkast tijdens het bereiden van de cupcakes.
- Als de cupcakes op kamertemperatuur zijn en je glazuur goed gekoeld is kan je een hoekje van de ziploc afknippen (of kies het gewenste opzetstukje voor de spuitzak). Spuit de frosting in een cirkelende beweging over de cupcake. Het werkt het beste als je in het midden begint en wat ruimte over laat aan de zijkant omdat het glazuur nog wel eens wat wil verspreiden.
De cupcakes zijn het lekkerst als ze goed op kamertemperatuur zijn! Maak nog af met een leuke versiering!
0 Reacties
Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties
Wees niet verlegen, laat een reactie achter!