Nieuw! Zeewiertagliatelle
Binnenkort bij de AH verkrijgbaar Tagliatelle van I SEA PASTA – SEA MORE
100% wild organic seaweed, een mooie aanvulling op alle glutenvrije alternatieven en het mooie is; er zijn geen land, geen extra water, geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest voor nodig!
Het wier wordt duurzaam geplukt met de hand in de schone wateren van West-Ierland, daarna wordt het gedroogd en verder komt er geen enkele bewerking aan te pas.
1 grote blauwe zak kost 4,95 en daar kun je 5x een hele maaltijd van maken, valt dus erg mee qua prijs.
Zeewier is een goede bron van vezels, eiwitten, kalium, calcium, vitamine C, jodium en ijzer.
Allemaal stoffen die ons lijf goed kan gebruiken en dan met name ook de jodium die we vaak zo weinig consumeren, maar die je schildklier en andere organen hard nodig hebben.
Een goed idee dus om dit regelmatig op het menu te zetten!
Verwarm 1 grote hand zeewierstokjes 12-15 minuten in een pan met kokend water; het gaat lekker schuimen en de oceaanlucht komt naar boven.
Ik heb hem alvast voor je getest, hieronder alvast een lekker recept voor je om uit te proberen:
Wat heb je allemaal nodig?
- 1 grote hand zeewier in water gekookt (goed uitlekken in een zeef)
- 2 el verse groene pesto
- 1 grote hand spinazie
- makreel
- tomaatjes
- gehakte macademianoten
- wat geraspte geitenkaas
- alfalfa
Eet smakelijk!
Hanneke
Bedankt voor dit idee! Afgelopen week heb ik deze zeewierpasta gekocht, maar had nog geen idee wat ik ermee zou maken. Nu wel…
28 februari 2016