Mooncupcakes met kikkererwtenslagroom
Benodigdheden voor 7 cupcakes
- 150 gram boekweitmeel
- 50 gram zachte kokosolie
- 3 el honing
- 3 grote eieren
- 3 el bio magere kwark
- 2 el kokosrasp
- 2 el maanzaad
- rasp van 2 bio citroenen + scheut sap
- ½ el bakpoeder
- 1 tl vanillepoeder
Hoe ga je aan de slag?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de olie en mix deze met de honing, eieren en vanille luchtig in je keukenmachine. Voeg daarna ook het meel en de bakpoeder toe, meng daarna voorzichtig met een spatel de kokos, maanzaad en het citroenrasp erdoor. Vet de vormpjes in met kokosolie en vul ze met het mengsel. Zet ze +/-20 minuten in de oven.
Toefje kikkererwtenslagroom
- Sap van een bio potje kikkererwten
- 3 el gezeefde kokosbloesemsuiker
- 1 tl vanillepoeder
- ½ el maanzaad
- scheut citroensap
Hoe ga je aan de slag?
Mix in een vetvrije kom met een mixer het sap tot “opgeklopt eiwit”, zo stevig, dat als je de kom omdraaid het mengsel aan de bodem blijft plakken. Voeg dan stap voor stap, beetje bij beetje de rest van de ingrediënten toe. Gebruik als slagroom met wat extra maanzaad en chocoladerasp on top!
0 Reacties
Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties
Wees niet verlegen, laat een reactie achter!