Komkommersushi met zalm & Veggiesushi
Wat heb je nodig voor ca. 20 stuks Veggiesushi?
Geroosterde wortelhummus
- 3 middelgrote wortels
- 100 gram voorgekookte kikkererwten
- 2 el tahin
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 1 geperst knoflookteentje
- ½ tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 3 el water
–> mocht je geen tijd hebben om deze heerlijke hummus te maken, kies dan voor verse pompoenhummus uit de supermarkt.
Gemarineerde champignons
- 4 grote champignons, in plakjes gesneden
- 2 el tamari
- 2 el sesamolie
- 1/2 el sesamzaadjes
Sushi groenten/vulling
- Een combinatie van dungesneden reepjes van wortel, kool, sla, paprika, komkommer
- optioneel in reepjes gesneden omelet
- optioneel. 60 g quinoa
Hoe ga je aan de slag?
- Doe alle ingrediënten voor de gemarineerde champignons in een afsluitbaar bakje en laat het een half uurtje marineren.
- Verwarm de oven op 200C. Snij de wortels in partjes en bak ze op een bakplaat met bakpapier +/- 20-25 min. (schep ze halverwege even om). Laat ze afkoelen.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de geroosterde wortels, met alle andere ingrediënten voor de hummus, in de keukenmachine en mix tot je een egale emulsie hebt.
- Leg een norivel op een sushimat of een andere platte ondergrond. Als je quinoa gebruikt kan je een dunne laag op 1/3de van het vel verspreiden. Laat +/- 2 cm over aan beide zijkanten.
- Schep 2 el hummus op het vel en spreid het over 1/3de van het vel.
- Neem dan een mix van de gesneden groenten en plaats bovenop de groenten wat champignons.
- Nu kun je gaan rollen, begin bij de kant met de vulling, deze vouw je over de vulling heen en vervolgens rol je het heel strak op tot je een goede rol hebt. Snij doormidden en dan tot de gewenste dikte.
Wat heb je nodig voor ca. 15 stuks Komkommersushi?
- ghee of kokosolie
- 1 middelgrote (wilde)zalmfilet
- ½ fijngesneden rode ui
- 2 grote dikke komkommers
- 1 avocado, in stukjes gesneden
- tamari voor het dippen
zeezout en peper
Hoe ga je aan de slag?
- Verwarm de ghee of kokosolie in een pan. Kruid de zalm met een beetje zout en wat peper en bak op een middelhoog vuur +/- 2 min. per kant. Neem uit de pan en laat het afkoelen. Maal de zalm tot grove stukken en mix met de rode ui.
- Snij de komkommers in gelijke stukken van +/- 1,5-2 cm dikte. Hol de komkommers uit (het vruchtvlees kun je in smoothies gebruiken).
- Vul elke komkommerring voor de helft met de zalm, duw de mix aan in de ring en vul verder af met de avocado.
- Serveer met de tamari.
0 Reacties
Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties
Wees niet verlegen, laat een reactie achter!