Heerlijk snackrecept: Linzenbonbons
De komende weken zal ik met regelmaat weer nieuwe recepten en blogs gaan plaatsen en er komen ook weer hele leuke nieuwe projecten aan waar ik je van op de hoogte ga brengen; ik ben enorm enthousiast!
Hier een heerlijke snack voor je die gemakkelijk te maken is als je een keukenmachine hebt:
Linzenbonbons
Wat heb je nodig voor 12 vierkantjes
- Een siliconen mal om ze in te doen
- 70 gram havermout
- 6 el voorgekookte bruine linzen
- 6 ontpitte medjooldadels
- 5 el kokosrasp
- 2 el ahornsiroop
- rasp van 1 citroen + een flinke scheut sap
- Topping naar keuze
Hoe ga je aan de slag?
Meng alle ingredienten in je keukenmachine tot er vanzelf een pasta ontstaat. Als het te plakkerig is voeg dan wat extra mout of kokos toe. Doe de pasta in de malletjes en zet een half uurtje in de vriezer. Ondertussen kun je bijvoorbeeld pure chocola smelten en je toppings bij elkaar zoeken. Versier de bonbons en geniet! Koud zijn ze het lekkerste. Je kunt ze gewoon in de vriezer bewaren. Omdat ze rauw zijn kun je er ook (een schone) eiwitpoeder naar keuze doorheen mixen voor een extra eiwitboost.
Geniet!