Haver”kwark”gebakjes (lactosevrij)
Wat heb je nodig voor 2 grote of 4 kleine gebakjes?
- 60 g havermout
- 20 g kokosmeel
- 15 g walnoten
- 2 el zachte kokosolie
- 1 el honing
Topping
- 150 ml kokosyoghurt
- 2 blaadjes gelatine *
- 1 el ahornsiroop
- ½ el lavendel
- ½ el maanzaad
* Of gebruik rundergelatine
Hoe ga je aan de slag?
- Warm de oven voor op 160 graden
- Meng in je keukenmachine de havermout, rijstmeel en walnoten fijn, voeg daarna ook de zachte kokosolie toe en de honing
- Verdeel het mengsel over siliconen muffinvormpjes en zet ze een kwartiertje in de oven, om ze daarna goed te laten afkoelen
- Week ondertussen de gelatine in koud water. Warm 2 el kokosyoghurt op in een steelpan, knijp de gelatine uit en roer er goed doorheen. Haal van het vuur en meng de rest van de topping erdoorheen tot een romig geheel. Spreid het uit over de taartjes en laat afkoelen in de koelkast.
- Optioneel: je kunt ze daarna nog versieren met vers fruit.
0 Reacties
Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties
Wees niet verlegen, laat een reactie achter!