Glutenvrije Zalmburger
De makkelijkste & luchtigste glutenvrije broodjes; samenvoegen en de oven in!
Droge benodigdheden voor 4 stuks
75 gr amandelmeel
20 gr psylliumpoeder (gemalen of zelf malen)
30 gr kokosmeel
38 gr versgemalen lijnzaad (in droge blender malen)
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1/2 el wijnsteenbakpoeder + 1/2 tl bakingsoda
snuf zeezout
Natte ingrediënten
3 grote eiwitten
1 groot ei
240 ml lauwwarm water
Aan de slag!
Verwarm je heteluchtoven op 175 graden (gewone 195 graden)
Meng alle droge ingrediënten goed en voeg daarna de natte toe en meng tot beslag.
Verdeel in 4 gelijke delen.
Maak ronde ballen en druk ze platter tot kadetjesgrootte (ze worden hoger).
Je kunt ze nog aflakken met geklopt ei en wat sesam- of maanzaadjes.
Bak ze 40 minuten af.
Enorm lekker met wat clean mayo, slabladeren, dungesneden ui, tomaat, avocado en gebakken of gerookte zalm.
Stokje erdoor en genieten!
Volg me ook op