Gezonde Kerststol
- 200 ml rijstmelk
- 150 gram amandelmeel
- 125 gram krenten-cranberries-rozijnenmix
- 100 gram boekweitmeel
- 4 el gesmolten kokosolie
- 3 el ahornsiroop
- 2 el chia zaad (paar minuutjes geweekt in 4 el water)
- 2 el versgemalen lijnzaad
- rasp van 1 sinaasappel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zeezout
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in met kokosolie. Mix alle ingredienten (de gedroogde vruchten als laatste kort mee gemengd) samen in je keukenmachine en vul het bakblik met het beslag.
Zet het blik 35 minuten in de oven.
Besmeer de plakjes met wat amandelspijs en roomboter.
Benodigdheden voor de amandelspijs
- 150 gram witte ongezouten, ongebrande amandelen
(1 nachtje weken en vervolgens goed afspoelen) - 2 el kokossnippers
- 2 el koudgeslingerde honing
- ½ tl vanillepoeder
- 1,5 el gesmolten kokosolie
Bereidingswijze
Maal de afgespoelde amandelen fijn (ze hoeven niet helemaal droog in de machine) Voeg de vanille en kokos toe en vervolgens de gesmolten kokosolie met 2 el honing.
Geniet ervan!
Mocht je meer recepten willen ontvangen en op de hoogte blijven van al het nieuws rond het nieuwe boek, de workshops, gezondheidsconsulten, lezingen enz.
Schrijf je dan nu in aan de rechterkant voor de maandelijkse nieuwsbrief en neem eens een kijkje op mijn Facebookpagina!