De gezonde variatie van de Allerhande-kerstcover!
Dit recept is vrij van geraffineerde suiker, gluten en lactose
Wat heb je nodig voor 2 brownielagen?
- 700 gram geschilde zoete aardappels
- 200 gram havermeel
- 70 gram rauwe cacaopoeder
- 60 gram amandelmeel
- 7 ontpitte medjooldadels
- 6 el ahornsiroop
- 3 eieren
- 1 el wijnsteenbakpoeder, een snuf zeezout & verse vanille
Hoe ga je aan de slag?
Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en kook/stoom ze gaar en zacht. Giet ze af en laat nog even nastomen en goed afkoelen. Warm de oven voor op 180 graden. Meng daarna alle ingrediënten samen tot een romig beslag in de keukenmachine. Beleg een kleine taartvorm (Hema) met bakpapier en vet de randen in. Vul ze met het mengsel en zet ca. 40 min. in de oven. Hij mag nog wat zacht zijn van binnen. Laat ze 100%l afkoelen en maak ondertussen de vulling.
Wat heb je nodig voor de roomlaag (+ extra voor de sterretjes)
- 600 ml kokosyoghurt
- 6 blaadjes gelatine
- 3 el ahornsiroop
Hoe ga je aan de slag?
Week de gelatine in koud water. Warm 2 el kokosyoghurt op in een steelpan, knijp de gelatine uit en roer er goed doorheen. Haal van het vuur en meng de rest van de yoghurt erdoorheen tot een romig geheel. Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier, vet de randen in en vul tot 2 cm met het mensgsel. Wat overblijft kun je in een andere bak gieten tot 1 cm hoog, om je versiering straks uit te steken. Ze in de koelkast om volledig op te stijven. Je kunt er daarna vormpjes uitsteken en met een natuurlijke goudverf versieren.
Toppings
- 100 g pure chocola (+ 72%)
- 200 g aardbeien
- 100 g frambozen
- 3 el fijngemalen kokosrasp
- kleine blaadjes verse munt
- grove (zwarte) zeezoutkorrels
Hoe ga je aan de slag?
Smelt de chocola (au-bain-marie). Bouw de taart op (LET OP: als alle lagen goed zijn afgekoeld, anders smelt de tussenlaag weer weet ik uit ervaring….) en drizzle de chocola eroverheen. Versier met de overige heerlijkheden en geniet!
Fijne kerstdagen allemaal!
Wil je meer lekkere recepten? Kijk dan op de blog of volg me op: