All Natural Rainbow Pancake Taart!
Benodigdheden voor de pannenkoeken per kleur (7x)
- 150 ml plantaardige melk
- 80 gram rijstmeel
- 2 eieren
- (optioneel: mespunt icing whitener (taartwinkel)*
- +/- 50 ml verse kleurjuice
- Kokosolie om in te bakken**
* Titaniumdioxide is een natuurlijke e-nummer die zorgt voor een witte basis van het beslag, zodat de kleuren nog beter pakken
** ghee of roomboter kleuren de pannenkoek meer bruin en dat wil je voorkomen
Kleurjuices (50 ml)
- Rood: 125 gram frambozen of bietjes
- Oranje: 5 middelgrote wortels (+ wat extra pulp)
- Geel: 2 tl kurkuma
- Groen: 3 grote handen spinazie
- Blauw: 75 gram versgneden rode kool + 1 tl bakingsoda
- Paars: 125 gram bramen
- Bruin: 1 el rauwe cacaopoeder
* Kook de rode kool in een laagje water, zeef het en voeg aan het paarse water de bakingsoda toe om een mooie blauwe kleur te krijgen.
Citroenmousse voor de topping
- ¾ cup lemoncurd*
- 250 ml kokosmelk
- 1 el gelatine (of 2 a 3 bladeren)
- Snuf zeezout
Hoe ga je aan de slag?
Breng de kokosmelk met gelatine aan de kook tot het is opgelost. Meng daarna alles in je blender tot een romig geheel en laat afkoelen. Zet in de koelkast om op te stijven voor gebruik.
Lemoncurd
- 120 ml vers citroensap (flesje)
- 3 grote eieren
- 3 grote el honing
- 2 el citroenrasp
- 2 el kokosolie
Hoe ga je aan de slag?
Meng alles tot een romige massa zonder klontjes in je blender en verwarm op laag vuur tot de eieren zijn gestold. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Tip: als alle pannenkoeken zijn gestapeld, kun je er een kleiner bord opleggen en met een scherp groot mes een strakke lijn afsnijden van bovenaf langs de rand van het bord.
Martine
Oh bedankt voor het receptje van lemon curd. Die heb ik nodig voor mijn dessert met kerst weliswaar met mascarpone niet lactosevrij.
14 december 2016