Gezondere oliebollen! (gluten- & lactosevrij)
Het jaar 2022 willen we natuurlijk nog een beetje gezond afsluiten, daarom dit heerlijke recept voor glutenvrije & lactosevrije oliebollen, bakze, geniet in de keuken & maak er een mooi einde van vol dankbaarheid, want er is altijd wel iets moois om dankbaar voor te zijn!
Benodigdheden voor 20 stuks
- 100 gram havermeel
- 100 gram rijstmeel
- 4 el kokosmeel
- 1 tl bicarbonaat (of 8 gram droge gist)
- ¼ tl (keltisch) zeezout
- 25 gram kokosbloesemsuiker , palmsuiker of honing
- 4 biologische eieren
- 50 ml appelcider azijn of citroensap
- geurloze kokosolie om in te bakken
Optioneel: een appel in blokjes gesneden en wat (ceylon)kaneel
Bereidingswijze
Meng de droge ingrediënten in je keukenmachine samen. Voeg daarna een voor een de natte ingrediënten toe en meng tot er geen klontjes meer zijn. Laat het beslag 20 minuten rusten en luchten voor gebruik.
2 Bakopties
* Je kunt de oliebollen op 180 graden in 15 minuten garen in de oven. Je moet dan wat meer havermeel toevoegen om het beslag meer tot een deeg te maken, zodat je ballen kunt maken die je op bakpapier kunt leggen in de oven.
* De andere optie is om de kokosolie in een grote pan te verhitten tot 180 graden (als je de temperatuur niet kunt meten, kun je het testen door een klein beetje beslag in de olie te laten lopen, als het bubbelt en boven komt drijven is de olie heet genoeg) Bak het beslag in bolletjes (tip: met een ijslepel) 5 minuten in de olie, keer ze halverwege even om. Schep ze er daarna uit en leg ze op keukenpapier.
Bestrooi ze met wat kaneel, kokoscremepoeder, kokossnippers, gemalen kokosbloesemsuiker of gemalen gojibessenpoeder en geniet!
Maak er een mooi nieuw jaar van! Proost!
Heb je interesse in een Gezondheidsconsult of een heerlijke Grazing Table op jouw feest of werk, mail me op dekeukenvanannemieke@gmail.com
En voor overheerlijke plaatjes, mijn werk & persoonlijke avonturen kun je me volgen op: