Romige (gepelde) Haverrisotto

Romige (gepelde) Haverrisotto

Al heel lang heb ik een grote zak met gepelde haver staan, niet wetende wat je daar nou allemaal mee kunt maken. Tot ik van iemand de tip kreeg om er “risotto” van te maken en dat heb ik dus vandaag gedaan en het is zo enorm smaakvol geworden. Het enige nadeel van gepelde haver is dat je het 50-60 minuten moet koken. Bij risotto gelukkig niet zo’n probleem, want met maar een paar handelingen en af en toe eens roeren heb je een heerlijk bord eten op tafel en ondertussen kun je gewoon allerlei andere dingen doen! Het uitproberen waard dus!

web_haver_graan_vlokken

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 60 gram gepelde haver
  • grote hand doperwten
  • 5 gesneden kastanjechampignons
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 1 stengel gesneden bleekselderij
  • 1 gistvrij bouillonblokje
  • 1 el roomboter/ghee
  • optioneel: 2 el kokosroom of 2 el geraspte geitenkaas

Hoe ga je aan de slag?

  1. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij kort in de roomboter.
  2. Voeg dan kokend water (zet alles net onder water), het bouillonblokje en de haver toe. Meng alles goed en breng het aan de kook. Laat op zacht vuur ca. 50 min. sudderen. Roer er af en toe eens doorheen en voeg dan meteen wat extra water toe.
  3. Meng dan de champignons en sugarsnaps erdoor en laat dit met een deksel erop nog ca. 10 min. staan. Breng op smaak met wat peper en zeezout en eventueel nog wat geraspte geitenkaas of kokosroom.

schermafbeelding-2016-09-15-om-15-14-55

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.