De perfecte natuurlijke vleesvervanger
Lupinebonen zijn net als quinoazaden een perfecte volwaardige vleesvervanger, wat is er dan lekkerder om daar smaakvolle burgers van te bakken!
Zelf eet ik vaak 2x per week vette vis, 1x gehakt, 1x kip en 3x vegetarisch (falafel, quinoa, ei, lupine etc.)
Deze burger komt denk ik wel in het vaste rijtje te staan!
Je kunt ze o.a. (al voorgekookt) kopen bij de EkoPlaza.
Wat heb je nodig voor 2 burgers?
- 115 gram gekookte lupinebonen
- 1 klein sjalotje in vieren gesneden
- 1 ei
- 1 el psylliumvezels
- 1 el tamari
- 1 el verse koriander
- ½ el Baharat kruiden van Jonnie Boer (AH)
Hoe ga je aan de slag?
Doe alle ingrediënten samen in je keukenmachine en meng alles fijn, breng nog op eigen smaak met wat zeezout & peper. Gebruik daarna een ronde uitsteekring en vul die met de helft van het mengsel (ongeveer 1 cm dikte) verhit wat kokosolie in een koekenpan en leg hier de burger in. Maak een 2de burger met de andere helft en bak ze op laag vuur aan beide kanten gaar en lichtbruin. Doe aan het einde het vuur uit en laat nog even op de warmtebron staan met een deksel erop om de binnenkant ook te garen.
Brenda
Zien er lekker uit.
11 maart 2016